Cahill: "Duitsers zijn nogal vol van zichzelf"

Australiër Tim Cahill vindt dat Duitsland wel erg hoog van de toren blaast voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd met Australië. De sterspeler van de Socceroos denkt dat zijn ploeg extra gemotiveerd zal zijn.

De Duitse bondscoach Joachim Löw had eerder aangegeven dat hij vindt dat de Australische ploeg van Pim Verbeek erg verdedigend speelt en dat de speelstijl 'saai' is. ''Laat ze maar met stenen gooien naar ons. Die nemen wij op onze kin'', laat Cahill weten tegen diverse media.

''Laat die Duitsers ons maar naar beneden praten. Ze zijn ook nogal vol van zichzelf. Voor ons kan dat alleen maar positief uitpakken. We beginnen duidelijk als underdogs aan de wedstrijd. Maar we willen zo snel mogelijk een daad stellen in het duel", aldus de speler van Everton.

Australië en Duitsland ontmoeten elkaar morgen in Durban. Bondscoach Verbeek hoopt met zijn formatie de prestatie van Guus Hiddink minimaal te evenaren. Bij het WK in Duitsland haalde de Socceroos de achtste finales. Daarin bleek wereldkampioen Italië te sterk.