Verbeek haalt uit naar Middlesbrough

Pim Verbeek heeft Middlesbrough een flinke uitbrander gegeven. De bondscoach van het Australische nationale elftal is niet blij met de Engelsen. De trainer acht Boro verantwoordelijk voor de blessureproblemen van Rhys Williams, normaliter een vaste kracht bij The Socceroos.

Vanwege het gebrek aan wedstrijdritme zal Williams niet met Australië op het WK in Zuid-Afrika spelen. "Williams trainde zonder enige vertrouwen. Hij kon nooit voluit trainen, omdat hij niet vrijuit kan spelen. Zijn herstel verloopt niet snel genoeg om het WK te halen. Ik ben erg teleurgesteld dat hij de laatste 23 niet heeft gehaald", aldus Verbeek tegenover het aanwezige journaille.

Vooral Gordon Strachan, manager van de club, moest het ontzien. "Hij liet hem wekenlang met een blessure spelen. Strachan liet hem zelfs met een injectie spelen. Als je dat met een 20-jarige speler doet, neem je een groot risico. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat Williams op het WK had gespeeld als Middlesbrough hem een normale blessurebehandeling had gegeven", besluit de furieuze oefenmeester.