Mark Smith verruilt Force India voor Lotus

Mark Smith zal niet langer meer werkzaam zijn als technisch directeur bij het team van Force India. De 49-jarige Brit heeft besloten de overstap te maken naar Lotus, waar hij ook als technisch directeur aan de slag gaat. In het verleden werkte Smith al voor onder andere Red Bull, Jordan en Benneton.

Mike Gascoyne, de chief technical officer van Lotus, maakte deze overstap al eerder, nadat teambaas Vijay Mallya een aantal leden van het management ontsloeg. Gascoyne zal leiding gaan geven over Smith. Verder zullen ook Lewis Butler en Marianne Hinson binnenkort de overstap maken. Butler wordt hoofdontwerper bij het team en Hinson wordt hoofd aërodynamica.

Teambaas Tony Fernandes is erg blij met de overstappers: "Ik ben ontzettend blij dat ik Mark, Lewis en Marianne bij ons team kan verwelkomen. Ik ben vereerd dat deze talenten hun loopbaan bij Lotus willen voortzetten. Het feit dat ze voor ons hebben gekozen, laat zien hoever we in een kort tijdsbestek al zijn gekomen. Niets houdt ons tegen om de beste mensen naar ons team te halen en we zullen ze de beste middelen geven om mee te werken.".