[SF] Doornbos kijkt met SC Corinthians uit naar Spanje

Nog geen week na de race in het Nederlandse Assen hadden de teams uit de Superleague Formula tijdens het pinksterweekend hun tenten opgeslagen op het Franse circuit van Magny-Cours.

SC Corinthians nam aan de kwalificaties deel in Groep B, welke na de loting een ijzersterke reeks bleek te zijn met toppers als kampioenschapsleider Dolby (Tottenham), Buurman (AC Milan), Wissel (Basel) en thuisrijders Montagny (Bordeaux) en Perera (Flamengo). Robert Doornbos deed er alles aan, maar hij kon helaas niet doorstoten naar de kwartfinale.

Na als 15e te zijn gestart in race 1 kon de wagen van SC Corinthians zich toch opwerken naar een 12e plaats aan de finish. Het resultaat had nog beter gekund ware het niet dat Doornbos zich vergiste van pitcrew bij zijn pitstop. Dat lag dan vooral aan een van de teamleden van Bordeaux die iets te enthousiast en veel te vroeg met zijn eigen pitbord stond te zwaaien, maar daarbij gingen dan wel voor SC Corinthians kostbare seconden verloren.

Voor de 2e race werd zoals gebruikelijk de startgrid bepaald door de uitslag van race 1, maar dan in omgekeerde volgorde. Doornbos wilde vanaf zijn 6e startplaats al meteen doorstoten naar de kop van de wedstrijd, maar in de 1e ronde blokkeerden zijn remmen in de U-bocht na het lange rechte stuk. Hierbij was een aanrijding met Marcos Martinez (Sevilla) onvermijdbaar en beide wagens moesten de strijd voortijdig staken.

Ondanks de minder goede resultaten is er toch duidelijk progressie bij het afstellen van de wagen, ook omdat de andere auto van het Azerti team (Davide Rigon voor Anderlecht) er de laatste 2 races een zege en een 2e plaats in de superfinale mee scoorde. Vol goede moed gaan Robert en het team door naar het Spaanse Jarama, waar op 19 en 20 juni het vierde raceweekend van de Superleague Formula plaatsvindt.