Losse putdeksel oorzaak crash Barrichello

Een losse putdeksel lijkt de oorzaak te zijn van de crash die Williams-coureur Rubens Barrichello beleefde tijdens de Grand Prix van Monaco afgelopen zondag. Zowel het team als de FIA denken hier nu aan, nadat de eerste oorzaak in de richting van een falende achterwielophanging wees.

"We hebben een goed idee welk onderdeel verdacht is, maar om het zeker te weten moeten we de tests van het materiaal in de fabriek afwachten," zei technisch directeur Sam Michael eerder deze week. Volgens Auto Motor und Sport heeft een losse putdeksel het linker achterwiel beschadigd. Het was niet het putdeksel dat later in de race nog voor een safetycarsituatie zorgde.

Zowel het chassis als de motor van Barrichello waren niet beschadigd geraakt na de crash, maar desondanks heeft Williams besloten de motor alleen nog maar op vrijdagen in te zetten. Daarnaast zal uit voorzorg de versnellingsbak bij de Braziliaan vervangen worden. Ook zullen hij en Nico Hülkenberg in Istanbul met een oudere voorvleugel rijden, omdat vervanging er van zou zorgen voor stagnering van de ontwikkeling van de delen voor Montreal.