Pachter: PSP2 moet goedkoop blijven

De PSP2 moet goedkoper dan een iPod Touch blijven als Sony succes op de draagbare spelcomputer-markt wil hebben. Dat beweert analist Michael Pachter in een interview met Industry Gamers.

"De PSPgo [Sony's laatste PSP uitvoering] is fantastisch, maar veel te duur", zegt Pachter. "De hoge prijsstelling heeft het apparaat de das om gedaan. Als Sony hetzelfde met de PSP2 doet dan is ook deze draagbare spelcomputer geen lang leven beschoren."

Volgens de laatste geruchten krijgt de opvolger van de PSP twee camera's en een krachtige processor. Dat baart Pachter zorgen. "De PSP2 moet voor minder dan 169 euro op de markt komen om een kans te maken. Dat gaat met een Cell processer en meerdere camera's waarschijnlijk niet lukken."

De website VG247 bracht eerder de gelekte specificaties van de PSP2 naar buiten. Zo zou de PSP2 twee camera's, touch-screen en geen opening voor fysieke media bevatten. Verder is het apparaatje ziekelijk krachtig dankzij een four-core Cell CPU. Dat is ongeveer de halve kracht van de Playstation 3.

Pachter: PSP2 moet goedkoop blijven
Pachter: PSP2 moet goedkoop blijven (Foto: Novum)