Van Persie wilde Van der Vaart naar Arsenal halen

Het had weinig gescheeld of Rafael van der Vaart was afgelopen zomer uitgekomen voor Arsenal. De Engelsen wilde de middenvelder van Real Madrid op aangeven van Robin van Persie graag contracteren.

"Bij Jong Oranje hadden we ruzie, wilden we allebei op tien spelen. Nu wil hij zo graag met samenspelen dat hij me heeft aanbevolen bij Arsenal. Het speelde aan het begin van het seizoen toen ik weg mocht bij Real, maar toen zei Real dat ik toch moest blijven”, aldus Van der Vaart tegenover NUsport.

Een vertrek bij Real ligt vooralsnog niet voor de hand. "Wie weet spelen we ooit nog samen bij een club. Lijkt me leuk. Moet hij wel naar Real komen, haha. Ik heb het idee dat Real me nu echt niet meer wil verkopen. Zeker als deze trainer blijft, hoef ik me geen zorgen te maken", vervolgt Van der Vaart.

"Als dit team samen blijft kunnen we heersen in Europa. Mensen vergeten vaak dat dit team pas net geformeerd is. Het gat met Barcelona, dat al jaren samenspeelt, is echt niet zo groot", besluit de oud-Ajacied, die net als Van Persie met Oranje afreist naar het WK in Zuid-Afrika.