Alonso: "Perfecte kwalificatie noodzakelijk"

Fernando Alonso denkt dat Ferrari alleen bij een perfecte kwalificatie de poleposition op het circuit van Monaco kan behalen. De Spanjaard reed gisteren in het Prinsdom in beide vrije trainingen de snelste tijd, maar volgens hem zegt dat niets, omdat Red Bull Racing pas in de kwalificatie haar ware snelheid toont.

"We moeten slim zijn en een perfecte sessie neerzetten. Anders ontstijgen we de subtop niet," zei een realistische Alonso. "De snelste zeven coureurs bevinden zich binnen enkele tienden van elkaar. Dan speelt niet alleen de snelheid van de auto's mee, maar ook de kwaliteit van de coureur. Dat zal in de kwalificatie opnieuw blijken."

De Spanjaard blaakt van het vertrouwen. "Het is in Monaco altijd belangrijk om zo snel mogelijk vertrouwen op te doen. Dat is in ons geval gelukt. De F10 deed vanaf het eerste moment wat ik wilde." Toch blijft hij realistisch. "Ik denk dat we er iets beter voorstaan dan in Barcelona het geval was. Hopelijk is het gat met de Red Bulls kleiner dan een seconde, maar het blijft afwachten. Bovendien zijn ze in de kwalificatie vaak plots alsnog erg snel."