Rutten wil voorhoede AZ

Fred Rutten wil het liefst de gehele voorhoede van AZ naar Eindhoven halen. Niet alleen Jermain Lens staat in de belangstelling van de Eindhovenaren maar ook Mounir El Hamdaoui wordt gezien als welkome versterking.

"Ik vind El Hamdaoui een geweldige spits, maar weet niet of hij voor ons betaalbaar is," aldus Rutten in de Telegraaf. Afgelopen winter werd de coach van de Eindhovenaren nog verteld dat er niet voldoende in kas was om een opvolger voor Jonathan Reis aan te trekken. Inmiddels heeft de Raad van Commissarissen laten weten verantwoorde risico's te nemen.

"Soms moet je een voorschotje nemen op de toekomst," verklaarde Rutten. "Het vertrekpunt van de investeringen is het bedrag dat we voor Danko Lazovic hebben ontvangen. Ik heb bewezen dat mijn investeringen rendement opleveren. Als ik helder kan onderbouwen dat een bepaalde aankoop verstandig is, zullen ze bereid zijn mee te denken. Dat gevoel heb ik gekregen. Mijn voorstellen zullen reëel zijn, ik vraag niet om Cristiano Ronaldo."

Bij het aantrekken van Atiba Hutchinson toonde de clubleiding zich slagvaardig en dat stemt Rutten tot tevredenheid. "Dat is een compliment waard, want er waren kapers op de kust. Als wij ons willen doorontwikkelen, hebben we in iedere linie versterking nodig. Met iedere aankoop geef je een signaal af, want de concurrentie neemt toe. Omdat we met Lazovic en Reis twee aanvallers kwijt zijn, is duidelijk dat voorin de prioriteit ligt."