Ook Gulbis bereikt kwartfinale in Rome

Ernests Gulbis heeft in de derde ronde van het toernooi in Rome Filippo Volandri verslagen. De Let won met 6-2, 3-6 en 7-6 (4) van de Italiaan. Het was een spannende wedstrijd die van beiden goed tennis liet zien. In de eerste set had hij nog niet zoveel moeite met de Italiaan. De tweede set werd lastiger: Volandri knokte zich knap terug in de wedstrijd en dit resulteerde in winst in de tweede set. De laatste set was een spektakel om te zien. Volandri moest na een tiebreak zijn meerdere erkennen in Gulbis.

De 21-jarige Let doet van zich spreken in Rome. In de eerste ronde klopte hij nummer 33 van de wereld Marcos Baghdatis met 6-2, 6-2. In de tweede ronde versloeg Gulbis zelfs nummer één van de wereld Roger Federer met 6-2, 1-6, 5-7. In de kwartfinale stuit hij op de winnaar van de partij tussen Ivan Ljubicic en Feliciano Lopez.

Eerder op de dag wonnen Fernando Verdasco en Novak Djokovic ook. De Servische nummer twee van de wereld had het erg gemakkelijk tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci: 6-4 en 6-4. De Spanjaard had het een stuk lastiger tegen landgenoot Guillermo Garcia-Lopez: 6-4 en 7-6(2). Hierdoor wacht in de kwartfinale een spannende wedstrijd tussen Djokovic en Verdasco.