Anderlecht kan titel nauwelijks ontgaan na gelijkspel Club

Club Brugge heeft Anderlecht verder op weg geholpen naar het verwachte kampioensfeest in Brussel. De enige concurrent van Paars-wit verspeelde tegen AA Gent een voorsprong in de slotfase (1-1). De ploeg van Adrie Koster heeft acht punten achterstand op Anderlecht.

Koster zag Club Brugge al vroeg op voorsprong komen in het Jan Breydelstadion. Nabil Dirar werd weggestuurd en kon alleen op het doel van Gent af: 1-0. Met Ryan Donk in de basis, die zijn schorsing met succes aanvocht, had Club grote moeite met de bezoekers uit Gent.

De nummer drie in stand van Play-off I was diverse keren dichtbij de gelijkmaker door gepruts in de defensie van de thuisploeg. Elimane Coulibaly wist echter geen raad met een opgelegde mogelijkheid. Club had na de pauze het betere van het spel maar wist de score niet uit te breiden.

Twee keer stond de paal in de weg, waardoor Gent uitzicht bleef houden op een goed resultaat. De bezoekers gingen uiteindelijk ook met een punt weg doordat  Coulibaly vlak voor tijd wel scherp was voor het doel van de thuisploeg: 1-1. Door het gelijkspel kan Anderlecht de champagne vast koud zetten in de hoofdstad.