Terry: "Slecht CL-seizoen goed voor nationaal team"

Chelsea-aanvoerder John Terry vindt het met het oog op het komende WK voetbal in Zuid-Afrika een voordeel dat de Engelse ploegen voortijdig gesneuveld zijn in de Champions League. De verdediger denkt dat Engeland fris aan het komende WK zal kunnen beginnen.

"We kunnen ons nu volledig op de eindronde concentreren," zei Terry die op 17 mei een oefenwedstrijd met het nationale elftal zal spelen. Pas vijf dagen later staat de finale van de Champions League op het programma. "Als één van de grote Engelse ploegen de finale had bereikt, was dat een verstoring van onze voorbereiding geweest. Bij veel afwezigen hadden we niet op de juiste manier naar het WK toe kunnen werken. Het is belangrijk dat we veel bij elkaar zijn. Zo ongunstig zijn de eliminaties dus niet. De focus kan nu niet worden verstoord."

In de halve finales van de Champions League staan dit jaar FC Barcelona, Internazionale, Bayern München en Olympique Lyon. In de Europa League zijn nog wel twee Engelse ploegen actief: Liverpool en Fulham. De finale van dit toernooi staat 12 mei al op het programma.