Given: "Hart verdient plek in Engelse selectie"

Shay Given, doelman van Manchester City en de nationale ploeg van Ierland, vindt dat zijn collega-doelman Joe Hart in de nationale ploeg van Engeland thuishoort. Hart is nog altijd eigendom van Manchester City, maar wordt momenteel verhuurd aan Birmingham City.

"Joe heeft het echt goed gedaan en verdient het om voor Engeland te spelen. Als hij bij Birmingham in vorm blijft, er is geen reden voor hem om niet op het WK te spelen. Dat kan alleen maar goed zijn voor City", zo meldt Given op de clubsite van Manchester City.

"Ik zou het niet erg vinden als Joe deze zomer teruggekomt. Ik vind het niet erg om voor mijn plaats in het basiselftal te vechten. Dat heb ik bij Newcastle United jarenlang gedaan. Ook voor mijn plaats in de nationale ploeg van Ierland heb ik moeten vechten", aldus de doelman over de mogelijke concurrentie met zijn 22-jarige collega.

"Joe was hier de eerste keuze toen hij tekende en we hebben erg goed samengewerkt. Er was toen ook sprake van een concurrentiestrijd. Het is niet zo dat die strijd nu weg is sinds hij bij Birmingham keept. Hij is nog steeds een speler van City en hij doet het erg goed", zo besluit Given.