Sulejmani en Aissati mogen weg bij Ajax

Voor Miralem Sulejmani en Ismaïl Aissati is er geen toekomst meer bij Ajax. Sportweek meldt dat beide spelers na dit seizoen uit Amsterdam mogen vertrekken. 

Sulejmani kwam in 2008 over van sc Heerenveen voor een bedrag van zestien miljoen euro. Tot op heden heeft de aanvaller de hoge verwachtingen geen moment waar kunnen maken. Ook dit seizoen komt hij nauwelijks in de plannen van trainer Martin Jol voor. Ajax zal komende zomer niets in de weg leggen als geïnteresseerde clubs zich melden voor Sulejmani. De vraag is echter of de voorhoedespelers makkelijk een nieuwe club vindt. Ajax zal ongetwijfeld de dure speler niet voor niets de deur uit laten gaan en het huidige salaris is relatief hoog.

Daarnaast zal ook Aissati mogen vertrekken uit Amsterdam. De middenvelder werd overgenomen van PSV maar heeft evenmin indruk kunnen maken in de hoofdstad. Hij zit net als Sulejmani regelmatig op de tribune en beide spelers hebben niet lang geleden een straftraining op de tribunes van de ArenA moeten ondergaan.

Naast het eerder genoemde duo mogen ook Rob Wielaert, Oleguer Presas en de verhuurde Evander Sno vertrekken bij Ajax. Voor hen is geen toekomst meer bij de Amsterdammers, maar zij strijken maandelijks nog wel een riant salaris op. Mochten deze spelers van de loonlijst geschrapt kunnen worden, dan kan Ajax ondanks interesse uit het buitenland Luis Suárez, Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel voorlopig nog behouden.