Van Bommel ziet kansen voor Bayern München

Bayern München verdedigt in Manchester een 2-1 voorsprong op Manchester United. Mark van Bommel kijkt realistisch vooruit op de return.

De aanvoerder van de ploeg van trainer Louis van Gaal schuift de favorietenrol in de schoenen van de Engelsen. "Natuurlijk, we wonnen met 2-1 in Duitsland maar voor mij is Manchester United nog steeds de favoriet om haar thuisduel te winnen. Ik denk zelfs dat Manchester United, met Barcelona, favorieten zijn om het hele toernooi te winnen."

Van Bommel beseft dat er wel degelijk drukt ligt op de schouders van de Bayern-spelers. "Er ligt druk bij ons want sinds 2002 heeft geen enkel Duits team in de Champions League finale gespeeld.", aldus Van Bommel op de UEFA website.

Wayne Rooney is de absolute ster bij Manchester. De veel scorende spits doet echter niet mee. Van Bommel over Rooney: "Manchester United is niet alleen maar Wayne Rooney. Natuurlijk, hij scoort veel dit seizoen maar het hele team brengt hem in staat om te scoren. We gaan ons best doen. Voor ons is het niet belangrijk of Rooney speelt of niet."

De Nederlandse middenvelder in Duitse dienst hamert nogmaals op het eigen kunnen. "Het belangrijkste is dat we in onszelf geloven en onze eigen wedstrijd gaan spelen. We geloven dat we een goede kans hebben dit seizoen en we willen zo ver mogelijk komen. Maar we weten dat het een hele opgave gaat worden."