Ferguson: "Niet teveel zorgen maken om Ribéry"

Manchester United-coach Alex Ferguson zegt dat zijn ploeg niet al teveel moet vrezen voor Franck Ribéry, de sterspeler van Bayern München. Desondanks speelde de Fransman wel een cruciale rol in de eerste wedstrijd van kwartfinale in de Champions League (2-1 zege voor Bayern).

"We kunnen ons niet veroorloven om teveel zorgen te maken over de dreiging van Ribéry. Je moet het tegen de beste spelers van de wereld opnemen, want dit is nu eenmaal de Champions League. Daarom is dit toernooi zo boeiend. We spelen al zeventien jaar in de Champions League en die ervaring helpt ons", aldus de Schot.

"Franck Ribéry is een heel getalenteerd speler en dat erkennen we, maar we hebben de afgelopen jaren tegen veel geweldige spelers gespeeld", aldus Ferguson, die op een persconferentie vooruit blikte op de return tegen de Duitsers.

"In de vorige ronde kwamen we tegenover Ronaldinho te staan. Hij is een ontzettend getalenteerde speler en zijn kwaliteiten tonen veel gelijkenissen met de kwaliteiten van Ribéry. Hij is niet bang om aan de bal te komen, waar hij dan ook op het veld is en wie de tegenstander is."