Squasher Bennett wint vijfde proftitel in Zwitserland

Dylan Bennett heeft voor de tweede keer in korte tijd een toernooi gewonnen op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. De als eerste geplaatste Eindhovenaar was in de finale van de Swiss Open 2010 duidelijk een maatje te groot voor de jonge Egyptenaar Karim Abdel Gawad, die in het Zwitserse Geneve als tweede was ingeschaald. Het werd 11-6, 11-6 en 11-7.

Voor Bennett was het de vijfde keer in zijn carrière dat hij zegevierde tijdens een internationaal proftoernooi. Een kleine maand geleden (eind februari) was hij al de sterkste tijdens de Playa Blanca Open 2010 in Lima (Peru). Vorig jaar legde de 25-jarige Eindhovenaar ook al beslag op de titels tijdens de KEAN Open in Delft en de open kampioenschappen van Scandinavië in het Zweedse Stockholm. Zijn eerste zege in Hong Kong dateert van 2005.

De nummer drieënzeventig van de wereld is in 2010 bezig aan een goede reeks. Van de vijf toernooien die hij dit jaar speelde, won hij er dus twee. Daarnaast bereikte hij een keer de finale (NK) en een keer de laatste vier (Belgische Open). Slechts in India kwam de Nederlander niet door de eerste ronde heen.