Van der Vaart geeft handsbal toe

Rafael van der Vaart heeft toegegeven dat hij gisteren bij de gelijkmaker van Real Madrid tegen Sporting Gijon hands maakte. De Nederlandse international zei dat na afloop van het duel, dat de Madrilenen met 3-1 wonnen.

"Het was meer bal tegen de hand dan andersom, maar het was een soort van hands. Moeilijk voor de scheidsrechter om te zien", sprak hij tegen verslaggevers. Real kwam tegen Gijon acht minuten na rust met 1-0 achter. Van der Vaart schoot kort daarna de gelijkmaker binnen nadat Gijon-doelman Juan Pablo Colinas een vrije trap van Cristiano Ronaldo niet goed pareerde. De Nederlandse middenvelder vertelde niet meteen de waarheid. Van der Vaart zei eerst dat hij de bal aannam op de borst alvorens uit te halen, maar kwam daar later op terug en bekende de handsbal.