Hispania wil in Australië race uitrijden

Het Hispania Racing Team heeft voor de Grand Prix van Australië als doel het uitrijden van de race. In Bahrein maakte het team pas de eerste meters in de Formule 1 en het was dan ook niet verrassend dat zowel Karun Chandhok als Bruno Senna de finish niet haalden.

Slechts enkele weken voor de start van het seizoen nam José Ramón Carabante het team over en benoemde Colin Kolles tot teambaas. Deze zorgde ervoor dat de auto's net op tijd gereed waren. Waar Bruno Senna nog tot zeventien ronden voor de race in de kwalificatie in Bahrein kwam, was het Chandhok die in die kwalificatie drie ronden reed, geen tijd neerzette en in de race al na twee ronden zijn bolide aan de kant moest zetten. Na ruim tien ronden in de race was het ook gedaan met Senna vanwege een lekke radiateur.

Toch blijft de ambitie van het team onveranderd: de beste van de nieuwkomers worden. "We hebben sinds de seizoensopener in Bahrein extreem hard gewerkt," zei Kolles. "We hebben lange dagen gemaakt en succesvol samengewerkt met Bridgestone, Cosworth en Xtrack om van onze eerste ronden te leren. Hierdoor hebben we een goede basis gevonden om ons voor te bereiden op de Grand Prix van Australië en te werken aan de betrouwbaarheid. Ons doel is ons langzaam verbeteren en voor het eerst te finishen. Als ik zie hoe we in Bahrein samengewerkt hebben kan dat niet lang meer duren."