Rutten: "Teleurstelling is groot"

Fred Rutten liep er na afloop van het gelijkspel tegen FC Twente (1-1) beteuterd bij. Het punt kwam aan als een nederlaag, daar het er volgens Rutten drie hadden moeten zijn.

"De teleurstelling is groot. Vanavond (zaterdag, red.) waren we grotendeels de bovenliggende partij. De eerste helft was uitstekend en we zetten de koploper onder druk en wisten kansen te creëren", aldus Rutten in zijn commentaar tegen Eredivisie Live.

"We hadden de wedstrijd moeten beslissen om er na de 1-0 nog een doelpunt bij te maken. Het is heel zuur dat je die treffer dan nog tegen krijgt. Twente reageerde goed na ons doelpunt, maar in de counter hadden we toe kunnen slaan. Dat bleef achterwege."

"Uiteindelijk is dat heel vervelend, want we verdienen dit niet. En zeker vandaag niet", aldus de keuzeheer. "Het klinkt misschien vreemd, maar er zijn nog achttien punten te verdelen. Als we zoals vanavond voetballen kunnen we ze nog allemaal pakken. Ook de concurrenten moeten alles nog pakken. We hebben een behoorlijk programma, maar dat heeft de koploper ook."