Kritiek op Henry: "Zijn spel tegen Spanje riep vragen op"

Thierry Henry was de laatste jaren dé vedette van het Franse nationale elftal, maar plots is zijn positie bij de Fransen niet meer zo zeker. De spits ligt onder vuur.

Henry was tevens aanvoerder, maar sinds zijn beruchte handsbal in de play-offs voor het WK van 2010 tegen Ierland, is hij vaak onderwerp van gesprek. Henry ligt zowel bij de fans als bij bondscoach Raymond Domenech onder de loep. "Iedereen weet dat Thierry in het verleden beter heeft gepresteerd", zei Domenech donderdag op een persconferentie.

"Het is ook duidelijk dat het voor hem lastig is om op hoog niveau te blijven presteren omdat hij bij Barcelona minder speeltijd krijgt. Zijn spel tegen Spanje riep enkele vragen op, maar we zijn nog niet bij het punt aanbeland dat het alarmerend wordt."

Henry beaamde de kritiek van Domenech. "Ik had totaal geen snelheid. Als je achter een bal aan moet en je hebt in anderhalve maand maar één wedstrijd gespeeld, is dat heel lastig." Frankrijk verloor gisteren met 0-2 van regerend Europees kampioen Spanje.