Arshavin: "Hiddink mag van mij met ander land naar WK"

Andrei Arshavin ziet een rol voor bondscoach Guus Hiddink bij een ander land gedurende het WK niet als een probleem. De ster van de Russische nationale ploeg speelde gisteravond tegen Hongarije zijn laatste interland onder Hiddink. Arshavin gunt de Achterhoeker een belangrijke rol op het WK, dat Rusland niet wist te bereiken.

"Toen ik in het vliegtuig naar Moskou zat besefte ik nog niet dat we afscheid gingen nemen van Guus, maar eenmaal in het hotel was duidelijk dat de sfeer anders was dan anders", liet Arshavin aan Sport Express weten. "Op zich verliep het verzamelen normaal, maar iedereen beseft dat Guus weggaat."

Een nieuwe rol voor Hiddink bij een ander land is volgens Arshavin geen probleem. "Hij heeft zijn uiterste best gedaan om Rusland naar de eindronde te coachen, maar helaas hebben we het doel niet gehaald. Het is logisch dat andere landen van zijn diensten gebruik willen maken", vindt de speler van Arsenal.

"De vier jaren onder Hiddink zijn goed geweest voor het Russische voetbal. Het viel mij meteen op dat hij onder alle omstandigheden enorm kalm blijft. Verder heeft hij mij veel zelfvertrouwen gegeven. De trainingen die hij gaf waren van een hoog niveau en de sfeer rond het elftal was uitstekend. Al met al kijk ik terug op een succesvolle periode in mijn carrière", aldus Arshavin.

"In mijn herinneringen maak ik geen onderscheid tussen het brons dat we behaalden tijdens het EK in 2008 en de uitschakeling voor het WK in Slovenië. Ik heb gewoon een positief gevoel over de samenwerking met Guus."