Barrichello: "Williams kan verrassen"

Rubens Barrichello denkt dat Williams wel eens de verrassing van het nieuwe Formule 1-seizoen kan gaan worden. Williams kwakkelde de laatste jaren met de resultaten, maar de snelste tijd van Nico Hülkenberg in de wintertest afgelopen vrijdag in Barcelona geeft hoop. Zeker omdat het team zich in eerste instantie vooral op betrouwbaarheid gericht heeft.

"Bij de tijd van Nico op vrijdag reden we voor de eerste keer met weinig brandstof. We hebben hiermee mensen verbaasd en nu wordt in de paddock weer over Williams gesproken," zei Barrichello. "In deze wintertest was het erg makkelijk om bovenaan te staan. Als je telkens de brandstof uit de auto haalde dan had je iedere keer bovenaan gestaan. Maar wat had je dan van de auto geweten zoals ik nu weet? Heel weinig."

Hoewel het lastig aan te geven is waar de teams staan denkt Barrichello dat Williams door het testen wel een stuk dichterbij is gekomen. "We kunnen zeggen dat we vooruit zijn gegaan, meer dan een seconde ten opzichte van Valencia. We voelen ons competitief en ik denk dat Williams-Cosworth wel eens een van de verrassingen van het jaar kan gaan worden. Maar het is heel erg lastig om het te voorspellen en daarom blijf ik met beide benen op de grond staan en hard werken. Maar ik voel dat de auto gewoon competitief is."