Kramer: "Echt klote"

De Nederlandse achtervolgingsploeg bij de mannen kan alleen nog brons winnen. Gisteren werd er in de halve finale verloren van de Amerikaanse schaatsers.

Na afloop stond het gezicht van Sven Kramer op onweer. "Ik vind dit helemaal niks. Ik had iets heel anders verwacht op de Olympische Spelen. Echt klote," aldus Kramer die sprak van 'totale miscommunicatie' in de ploeg. "Het ging niet volgens de strategie die we vooraf hadden bepaald. Blokhuijsen zou na twee ronden overgeven, maar dat deed hij niet. Ik kon nog net onderdoor komen."

Mark Tuitert deelde de mening met Kramer. "We gingen goed van start. Na een aantal ronden nam Sven over en hij trok door in de bocht. Op dat moment hoorde ik Jan 'ho' roepen. Ik keek achterom, maar ik zag hem niet. Ik zei toen tegen Sven: 'Ik pak de kop wel, ga jij maar kijken waar Jan is. Dat extra rondje op kop brak mij op het laatste moment op."

Achteraf gezien bleek de actie van Tuitert echter niet nodig te zijn. "Mark keek over zijn linkerschouder, naar binnen. En ik reed juist aan de buitenkant. Het treintje was verstoord. We probeerden nog te redden wat er te redden viel," aldus Blokhuijsen.