Derde goud op rij voor Canadese ijshockeysters

De Canadese ijshockeyvrouwen hebben in het Canada Hockey Place in Vancouver voor de derde opeenvolgende keer de olympische titel gepakt. In een spannende finale waren de Canadese favorieten Amerika met 2-0 de baas. Marie-Philip Poulin scoorde beide doelpunten in de thuishaven van NHL-club Vancouver Canucks.

In de eerste periode viel Canada aan, maar liet ook Amerika zich niet onbetuigd. Dankzij de uitblinkende doelvrouw Shannon Szabados hield Canada echter de nul. Het duurde toch nog een kwartier voordat het eerste doelpunt viel, mede doordat Canada op een gegeven moment twee spelers op de strafbank had zitten. Vlak nadat het team weer compleet was scoorde Poulin tweemaal.

Na de eerste onderbreking werkten de Canadese dames zich aardig in de nesten. Becky Kellar en Jayna Hefford werden vlak na elkaar naar de strafbank gestuurd voor tijdrekken. In de bijna twee minuten dat Amerika twee man meer op het veld had staan, hielden de Canadezen knap stand, waarna het in de laatste periode eigenlijk niet meer in de problemen kwam.