Van Nistelrooy: "Had nooit moeten bedanken bij Oranje"

Ruud van Nistelrooy wil maar al te graag mee naar het WK in Zuid-Afrika. De nieuwste aankoop van HSV heeft achteraf een hoop spijt dat hij in een eerder stadium bedankte voor het Nederlands elftal.

Van Nistelrooy verkaste onlangs van Real Madrid naar HSV. Niet alleen om meer aan spelen toe te komen, maar ook om weer in beeld te komen bij bondscoach Bert van Marwijk.

"Natuurlijk, dat heeft een rol gespeeld. Ik wil graag naar het WK, wil nog één keer vol voor Oranje gaan. Achteraf had ik nooit moeten bedanken," reageerde hij tegenover Sportweek. "Als ik bij Real was gebleven, was het einde oefening geweest. Maar het is niet zo dat ik volgende week de bondscoach bel met de mededeling dat ik weer beschikbaar ben. Eerst moet het gaan draaien bij HSV, pas dan komt Oranje in beeld, niet eerder. Je denkt toch niet dat ik begin maart in de kleedkamer van Oranje sta, zo van: daar is-ie weer."

Van Nistelrooy bedankte vanwege het fysieke aspect, niet omdat hij Oranje niet meer zag zitten. "Het is best een helder verhaal. Na het EK zat ik in de voorbereiding met Real en was ik me echt door de trainingen aan het ploegen. Ik moest echt alle zeilen bijzetten om een beetje mee te komen. Ik liep verkeerd, alles deed pijn, dat was de voorbode van de knieblessure. Drie maanden later lag ik onder het mes, maar dat wist ik toen nog niet."

"Ik keek naar het programma, zag al die wedstrijden met Real en Oranje, toen moest ik een keuze maken", vervolgt hij. "Dat heb ik de bondscoach ook uitgelegd. Hij zei dat de deur altijd open blijft staan, dat moet nu gaan blijken. Achteraf had ik nooit moeten bedanken voor Oranje, maar dat is wijsheid van nu. Nu de knie weer gefixt is, voel ik me weer als nieuw. Nu moet ik eerst laten zien dat ik het niveau van voor m’n blessure haal, als dat gebeurt, gaat Oranje vanzelf weer leven."