Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 6

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Afgelopen woensdag vielen Gianni Zuiverloon en Andwélé Slory in voor West Bromwich Albion in de gewonnen uitwedstrijd tegen Blackpool. Het duel eindigde in 2-3 en voor Slory was het zijn debuut voor WBA. De zaterdag daarop had Gianni Zuiverloon voor het eerst sinds lange tijd weer een basisplaats bij West Bromwich Albion. WBA wist met 1-0 te winnen waardoor ze tweede blijven staan op de ranglijst. Vier minuten voor tijd mocht Slory ook nog invallen. Evander Sno speelde met Bristol City gelijk in de thuiswedstrijd tegen Coventry City. In het duel, dat op 1-1 eindigde, werd Sno vlak na rust naar de kant gehaald. Bristol City staat nu op een elfde plaats. Afgelopen vrijdag wist Newcastle United met 5-1 te winnen van Cardiff City. Chelsea-huurling Patrick van Aanholt speelde de hele wedstrijd en Tim Krul zat het hele duel op de bank. Door deze overwinning blijft Newcastle op de eerste plaats staan in de Engelse Championship.

Valletta FC heeft de koppositie behouden in de voetbalcompetitie van Malta. De ploeg boekte een ruime 4-0 overwinning op Hamrun Spartans. Jordi Cruijff stond eindelijk weer eens in de basis. Ditmaal stond hij niet als spits in het veld, maar als defensieve middenvelder. Hij speelde de volle negentig minuten mee. Birkirkara, de nummer twee, won ook en staat ook na dit weekend met één punt achterstand tweede. Ook Qormi wist hun wedstrijd in winst om te zetten en staat met twee punten achterstand op koploper Valletta op de derde plaats. 

Monza heeft voor de derde maal op rij gelijkgespeeld. Op eigen veld werd Perugia op 0-0 gehouden. Sander Westerveld stond in de basis en Stefano Seedorf viel na rust in. Chedric Seedorf zat op de bank en kwam niet binnen de lijnen. Door dit resultaat zakt Monza terug naar de gevaarlijke dertiende plek, met slechts één punt voorsprong op de plekken die nacompetitie inhouden.

Ryan Donk speelde de hele wedstrijd met Club Brugge in de topper tegen Anderlecht. Club verloor met 3-2 en ziet zo Anderlecht verder uitlopen. Sherjill MacDonald verloor alweer met zijn club Germinal Beerschot. Deze keer was KV Mechelen te sterk voor het team van de oud-speler van onder andere Heracles Almelo. MacDonald speelde de hele wedstrijd en schoot eenmaal op de paal. In het weekend kwam MacDonald wederom in actie. Deze keer in een uitwedstrijd tegen Westerlo. MacDonald speelde de hele wedstrijd en het werd 1-1. Door dit gelijke spel staat Germinal Beerschot nu op een zevende plaats. Roeselare verloor ook weer. Deze keer was Cercle Brugge in Brugge te sterk voor de club van Dennis van Wijk. Bij Roeselare vielen Anduele Pryor en Samir El Gaaouiri nog in, maar zij konden niet voorkomen dat Cercle met 2-0 won. Omdat Lokeren wel wist te winnen staat Roeselare weer laatste.

Submitter:  Bron: FOK!Sport