Sneeuw op wegen zorgt voor ongelukken

De sneeuw van gisteren zorgt voor flinke problemen op de weg. Onder de sneeuwlaag ligt vaak een ijslaagje, waardoor de wegen spekglad kunnen zijn. Hoewel er de afgelopen nacht weinig verkeer was, zijn er toch veel aanrijdingen gebeurd, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Met name de ongelukken met vrachtwagens zorgden voor problemen bij het overige verkeer. Tot lange files leidt dat vandaag rond 07.45 uur nog niet.

De A1 tussen De Lutten en Oldenzaal is dicht door een geschaarde vrachtwagen. Op de A2 tussen Grathem en Kelpen is een vrachtwagen door de geleiderail gereden. Op de parallelbaan van de A2 richting Maastricht is een vrachtwagen geschaard, maar verkeer op de A2 zelf heeft daar geen last van.

Een geldauto zorgt voor problemen op de A28 na een botsing met een auto. Verkeer richting Zwolle bij Amersfoort moet via de parallelbaan rijden. De A50 is 's nachts even dicht geweest na een botsing tussen meerdere auto's bij Nistelrode. Meerdere mensen raakten daar gewond.

De problemen in Nederland zijn nog niets vergeleken bij de problemen die er in België en met name in de Ardennen zijn. Veel vrachtwagens komen de hellingen in de Ardennen niet meer op en kunnen daardoor niet verder. Tussen Luik en Bastenaken staan zo'n vijfhonderd gestrande vrachtwagens en 150 auto's. Het Rode Kruis vangt verkleumde mensen op, melden Belgische media.