Toulouse en Marseille wel door in beker

EA Guingamp heeft niet voor nog een stunt kunnen zorgen in de strijd om de Coupe de la Ligue. Het wist Paris Saint-Germain in de achtste finales nog uit te schakelen , maar Toulouse FC was gisteren net te sterk. Olympique Marseille versloeg Lille voor een plaats in de halve finales. Lyon wist eerder op de avond niet te winnen van Lorient: 1-0.

Bij het treffen tussen Guingamp en Toulouse was één doelpunt voldoende voor de zege van de gasten. Ebondo maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en zorgde voor het ticket voor de halve eindstrijd.

Marseille had het wat lastiger met Lille, dat via Tulio De Melo op een 0-1 voorsprong kwam na vijf minuten. Lucho Gonzalez schoot vijf minuten later echter alweer de gelijkmaker binnen.

Door een rode kaart voor Yohan Cabaye kwam Lille met een man minder te spelen. De overtalsituatie werd door Marseille pas acht minuten voor tijd uitgedrukt in de score. Mathieu Valbuena scoorde de winnende 2-1.