Dallara: "Campos betaalt rekeningen gewoon"

Het nieuwe Formule 1-team Campos Meta loopt niet achter met haar betalingen volgens Dallara dat de F1-bolide voor de renstal bouwt. Afgelopen weekend doken er geruchten op dat Campos het budget voor 2010 nog niet rond heeft en dat de renstal mogelijk verkocht zal gaan worden. Dallara ontkent deze verhalen nu.

"Er is niets van waar, tenminste zover wij weten," zei Dallara-baas Andrea Pontremol tegen de BBC. "We zijn nog steeds bezig met de auto die inmiddels door de crashtests is gekomen." Het baandebuut van de bolide moet half februari tegelijk met die van Lotus F1 volgen tijdens de derde wintertest.

Campos zelf gaf toe dat het team nog wel op zoek is naar wat geld. "We zullen bij de eerste race aanwezig zijn," zei hij. Een van de genoemde investeerders is Tony Teixeira. "Mensen praten over Teixeira, maar wij praten ook met anderen. We praten met mensen die aandeelhouder willen worden. We verwachten meer investeerders binnen te halen. Ik wil mijn aandeel in het team niet verkopen en ik zal teambaas blijven. De voorwaarden die een aandeelhouder moet accepteren zijn dat alle bestaande contracten gerespecteerd worden. We zijn nog op zoek naar aandeelhouders en sponsoren, maar het project is nog steeds springlevend."