Alonso tempert verwachtingen Ferrari

Fernando Alonso heeft de verwachting uitgesproken dat hij in 2010 niet direct wereldkampioen bij Ferrari wordt. Het Italiaanse team kende een slecht 2009 en besloot al redelijk vroeg haar kaarten op de nieuwe auto te zetten. Alonso weet als geen ander dat het opbouwen van een team tijd kost.

"Michael Schumacher had ook vijf jaar nodig om zijn eerste wereldtitel met Ferrari te winnen," zei de Spanjaard tegen radiozender Onda Cero. "Formule 1 valt niet wiskundig uit te leggen. Het is net als in voetbal en andere sporten; een groot team kan zomaar verliezen in het stadion van een klein team. In de Formule 1 geldt hetzelfde. Je kunt niet alleen vertrouwen op hetgeen dat op papier staat. Alles moet kloppen en je moet je op de baan bewijzen."

Alonso zal zijn uiterste best doen bij Ferrari, maar de wereldkampioen van 2005 en 2006 beseft tegelijkertijd dat de concurrentie dit seizoen hevig is. "In principe zijn de rijders van Mercedes GP, McLaren, Red Bull en mijn teamgenoot Felipe Massa de favorieten voor de titel. Maar er zouden ook nog wat verrassingen kunnen komen, dat hebben we vorig jaar gezien met Brawn. Tijdens de tests in februari zal meer duidelijk worden over hoe iedereen er voor staat, maar dit zijn de vier teams waar ik op gok. Ik ben blij dat Ferrari één van die teams is."