John Mayer: ik ben nooit vreemdgegaan

"Ik heb veel exen, maar ben nooit vreemdgegaan", met die biecht had John Mayer de lachers in de Heineken Music Hall meteen op zijn hand. De 32-jarige Amerikaan, die Jennifer Aniston en Jessica Simpson tot zijn exen mag rekenen, speelde gisteravond de Amsterdamse concertzaal plat.

Slechts vijf minuten waren nodig om Mayers concert uit te verkopen. Met zijn nieuwste album 'Battle Studies' is de Amerikaan ook in ons land definitief doorgebroken. De plaat kwam in november vanuit het niets binnen op nummer 1 in de albumlijst. De recente hit 'Who Says' werd dan ook luidkeels meegezongen, maar ook oudere nummers als 'Gravity' vielen in goede aarde bij het 5500 koppen tellende publiek.

Mayer vulde de avond met een mix van oude en nieuwe nummers, waarin de hit 'Daughters' ontbrak. De gitaarvirtuoos is wars van elke vorm van ego en laat op het podium een respectvolle ruimte voor zijn muzikanten. De in een zwarte blouse en baggy broek gehulde Mayer begint zich steeds meer op zijn gemak te voelen aan deze kant van de oceaan. "Ik voel voor het eerst in acht jaar een connectie met Europa."