Jongetje (7) loopt alleen naar Duitsland

Een 7-jarige jongen uit het Drentse Emmer-Compascuum is gisteravond urenlang spoorloos geweest. Het ventje rende rond 17.00 uur uit een winkel in Klazienaveen en was vervolgens nergens meer te bekennen. Hij werd vier uur later gevonden in de buurt van het Duitse Twist, ruim 10 kilometer verderop. De jongen verklaarde het hele stuk te hebben gelopen.

Agenten, brandweermannen en een speurhond gingen gisteravond op zoek naar de jongen. "Omdat het donker en koud was, hebben we er meteen een grootschalige zoektocht van gemaakt", vertelde een woordvoerder van de politie. "Gelukkig kregen we rond 21.00 uur een telefoontje van de Duitse politie dat de jongen in de buurt van Twist was aangetroffen. Een Duits stel had hem gevonden en naar het politiebureau gebracht."

Volgens de woordvoerder verkeert de jongen in goede gezondheid en is hem onderweg niets overkomen. "Hij vertelde dat hij tijdens het winkelen zijn moeder was kwijtgeraakt en daarom alleen naar huis wilde lopen. Hij had een afslag gemist en bleef maar lopen waardoor hij uiteindelijk in Duitsland terechtkwam."