'Rooney nieuwe aanvoerder Manchester United'

Volgens The Sun zal Wayne Rooney de aanvoerdersband van Gary Neville overnemen bij Manchester United, mocht Neville besluiten na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

Neville (34), die al zijn gehele loopbaan speelt voor The Mancunians, heeft een aflopend contract op Old Trafford. The Daily Mail bericht dat de verdediger voor één seizoen kan bijtekenen. Neville zelf zou echter twijfelen over het voortzetten van zijn loopbaan.

Sinds hij in maart 2007 een zware enkelblessure opliep, is Neville nooit echt meer de oude geworden. Wes Brown en de jonge Rafael da Silva krijgen steeds meer de voorkeur op de rechtsbackpositie. Neville wil alleen doorgaan als hij daadwerkelijk nog iets kan toevoegen aan het team. Manager Sir Alex Ferguson wil graag over de ervaring van Neville blijven beschikken.

Wanneer Neville besluit zijn actieve loopbaan te beëindigen, zal Rooney waarschijnlijk de aanvoerdersband overnemen. Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid is de aanvaller nog belangrijker geworden voor United. Zijn ploeggenoten en ook Ferguson hebben zich in de Engelse media al regelmatig lovend uitgelaten over de prestaties van Rooney