Uitslagen Schotland speelronde 17

Dit weekend stond, ondanks de kerst, de zeventiende speelronde in de Schotse competitie op het programma. FOK!sport brengt je iedere speelronde een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Geen fouten Celtic, Glasgow Rangers

Celtic won op tweede kerstdag met 2-0 van Hamilton. Glenn Loovens maakte in de dertiende minuut de openingstreffer. Vlak voor tijd zorgde invaller Niall McGinn voor de eindstand.

Dundee United, dat voor het eerst aantrad zonder coach Craig Levein die de nieuwe bondscoach van Schotland is, kwam op eigen veld niet verder dan 0-0 tegen Kilmarnock.

Glasgow Rangers won vammiddag vrij eenvoudig met 1-4 bij Hibernian. Hibernian kwam na twaalf seconden nog wel op voorsprong door een treffer van Stokes. Glasgow zette echter voor rust orde op zaken via doelpunten van Kenny Miller en Kris Boyd. Vlak na rust bracht Nacho Novo de marge op twee. Halverwege het tweede bedrijf bepaalde Miller de eindstand op 1-4.