Elia is nog steeds woedend op Dingsdag

Eljero Elia kan de bekerfinale van afgelopen seizoen met FC Twente moeilijk uit zijn hoofd zetten. Niet zozeer omdat de Tukkers het duel verloren, maar wel vanwege een incident met sc Heerenveen-verdediger Michael Dingsdag.

In Voetbal International loopt de aanvaller van HSV leeg over het incident tijdens de bekerfinale. "Ik was woedend na de finale. Op het veld, maar ook na afloop. Michael Dingsdag beledigde me op een manier, dat heb ik nog nooit meegemaakt", begint Elia.

Elia legt het incident haarfijn uit. "Op een gegeven moment schopte hij me. Ik keek hem aan met een blik van: 'wat doe je nu?'. Daarna riep hij tegen me: 'wat kijk je nou apie?' Met je kankerzwarte moeder.' De scheidsrechter (Jan Wegereef, red.) draaide zich om en liep gewoon weg."

"Ik zei tegen Dingsdag: 'als ik jou na de wedstrijd zie, sta ik niet voor mezelf in. Al ben je met je hele groep'. Nee, ik heb hem na afloop niet meer gezien. Na afloop probeerden mijn ploeggenoten me ook te kalmeren, maar ik ben er nog steeds kwaad om. Sommige dingen zeg je gewoon niet, zelfs niet in een bekerfinale en je alles doet om te winnen."

De verdediger zelf ontkent de harde beschuldigingen. "Het klopt dat ik op het veld alles doe om te winnen en dat ik ook praat tegen mijn tegenstanders, maar deze woorden heb ik nooit gebruikt. Deze ziekte komt ook in mijn familie voor", vertelt Dingsdag. "Ik pas wel op om dat woord op die manier te gebruiken. En iedereen die mij kent, weet dat ik in Amsterdam een heleboel Surinaamse vrienden heb."

Het tijdstip van Elia's uitspraken bevreemdt de speler van Heerenveen. "Ik wist niet dat dit speelde bij Elia of dat hij het zo heeft opgevat. Ik vind het ook vreemd dat ik dit nu een half jaar later hoor. Hij had gewoon na afloop naar me toe moeten komen, dan was dit ook meten uit de wereld geweest."