'Mueller terug als coach Bøkko'

Peter Mueller blijft zeer waarschijnlijk toch de trainer van Havard Bøkko. De vader van de schaatser, Eirik Bøkko, heeft dit aan de Noorse krant Hallingdolen laten weten.

"Het ziet er naar uit dat het rondkomt," aldus Eirik in de betreffende krant. Daarnaast liet hij weten dat zowel het zowel het Noors Olympisch comité en de nieuwe bondscoach Jarle Pedersen akkoord zijn met de aanstelling van Mueller. Ook andere Noorse schaatsers zouden gebruik mogen maken van de diensten van de coach.

Eind november werd Mueller de laan uitgestuurd, nadat bekend was geworden dat hij seksueel getinte opmerkingen jegens Maren Haugli had gemaakt. Vlak daarna liet Bøkko al weten graag met de Amerikaanse coach verder te willen. Toch was het op dat moment nog onbespreekbaar voor de overkoepelende Noorse olympische topsportfederatie.

"Mueller zal ons land op geen enkele manier meer vertegenwoordigen," liet de federatie op dat moment weten. De terugkeer van Mueller zal Bøkko in elk geval goed doen. De Noor is namelijk één van de grote concurrenten van Sven Kramer.