Brands blij met interesse Adriaanse

Marcel Brands reageerde verheugd op de open sollicitatie van Co Adriaanse. De voormalig trainer van de Alkmaarse formatie ziet een eventuele terugkeer bij de regerend landskampioen wel zitten. In de periode tussen 2002 en 2005 had hij het eerste elftal ook al onder zijn hoede.

"Goed om te horen," aldus Brands, technisch directeur van AZ. "Maar het is wel erg voorbarig om hier iets over te zeggen. Natuurlijk vinden we het prettig dat Co de club blijkbaar nog steeds een warm hart toedraagt, maar meer ook niet. We zijn op dit moment nog niet bezig met de vraag wie volgend seizoen hoofdtrainer wordt."

Dick Advocaat zal de selectie van AZ in elk geval tot het einde van het seizoen gaan leiden. De bondscoach van België tekende eerder deze week een contract met de ploeg uit Alkmaar. "Juridisch moeten alle contracten van de KNVB lopen tot 30 juni, dus Dick heeft tot die datum een contract. Maar feitelijk loopt zijn dienstverband hier af, als de competitie afgelopen is. Dan keert hij terug naar België."