Uitslagen Jupiler League speelronde 17

Dit weekend werd in de Jupiler League de zeventiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
De Graafschap heeft dure punten verloren vanavond op bezoek bij Excelsior. In de 26e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong via Bandjar, en ook de rest van de eerste helft waren de beste kansen voor Excelsior. Een kwartier voor tijd kwam De Graafschap langszij, en de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Drie minuten voor tijd mocht Wattamaleo echter ver komen, en wist zo de Kralingers naar winst te schieten.

Go Ahead Eagles had vanavond weinig moeite met MVV. In de eerste helft wist de ploeg uit Deventer in een tijdsbestek van drie minuten drie maal te scoren, waardoor de wedstrijd na een half uur beslist was. In de tweede helft maakte Colak er nog 4-0 van. Door de winst staan de Eagles nu vier punten los van De Graafschap. sc Cambuur blijft wel in het spoor met slechts één punt achterstand op de koploper, dankzij een 1-0 overwinning op FC Emmen.

De twee laagst geklasseerde ploegen, FC Eindhoven en Fortuna Sittard, wisten vanavond allebei met 2-0 te winnen. Eindhoven deed dat tegen FC Omniworld, Fortuna Sittard versloeg FC Oss. Ze zijn daardoor allebei met twee plaatsen gestegen en dragen de laatste plaatsen over aan FC Emmen en HFC Haarlem (0-3 verlies van FC Dordrecht).

FC Volendam nam in de wedstrijd tegen Helmond Sport na 28 minuten de leiding via een penalty van Tuyp, maar gaven de winst toch weer uit handen. Twee doelpunten van Höcher in de 74e en 77e minuut zorgden voor de drie punten voor Helmond Sport.

FC Zwolle verloor voor het eerst sinds het vertrek van trainer Jan Everse punten, uit bij FC Den Bosch werd het 1-1. Ook BV Veendam speelde gelijk, thuis met 1-1 tegen RBC Roosendaal. AGOVV Apeldoorn won met 2-0 van Telstar, en steeg daardoor naar de vijfde plaats.