Van Gaal: "Ontslag is mogelijk"

Louis van Gaal houdt er rekening mee dat hij niet lang meer trainer zal zijn van Bayern München. Voor de oefenmeester breekt een cruciale week aan, want het team speelt een aantal belangrijke wedstrijden.

Zo neemt Bayern het zondag thuis op tegen de koploper in de Bundesliga Bayer Leverkusen. Wil de ploeg uit München mee gaan strijden om de bovenste plaatsen dan dient gewonnen te worden. Woensdag staat de ontmoeting in de Champions League tegen Maccabi Haifa op het programma. Ook deze wedstrijd moet in winst omgezet worden, want anders lijkt de ploeg uitgeschakeld te zijn voor de volgende ronde. Tenslotte wordt vrijdag tijdens de algemene ledenvergadering een nieuwe voorzitter gekozen bij de ploeg.

"Het team heeft successen nodig, maar de trainer ook. Als we winnen van Leverkusen, en dat moeten we, hebben we alles weer in eigen hand. Als ik niet presteer, word ik ontslagen," zei Van Gaal. Deze wedstrijd lijkt een sleutelduel te worden voor de oefenmeester, want de aanstaande voorzitter van Bayern Uli Hoeness lijkt minder geduld te hebben met de Nederlander dan de huidige voorzitter Franz Beckenbauer.