Domenech ziet geen reden voor excuses

De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, zal de Ieren geen verontschuldigingen aanbieden voor de manier waarop de Fransen zich afgelopen woensdag plaatsten voor het eindtoernooi van het WK voetbal. Aan de beslissende 1-1 van William Gallas ging een handsbal van Thierry Henry vooraf.

"Ik heb de beelden teruggezien en het is een duidelijke handsbal. Een fout van de scheidsrechter, geen twijfel. Maar het is geen bedrog, dergelijke incidenten gebeuren nu eenmaal in het voetbal. Daarom zie ik geen reden mijn excuses aan te bieden," aldus Domenech in de krant L’Express.

De bondscoach aan de Fransen zegt zich te ergeren aan alle ophef die er is ontstaan. "Niemand zei tegen ons ‘sorry’ toen onze doelman (Hugo Lloris, red.) volkomen ten onrechte van het veld gestuurd tegen Servië In mijn opinie beslisten we de play-off in Dublin. Iedereen lijkt vergeten dat we daar met 1-0 wonnen."

"Moeten wij zelfmoord plegen omdat we een keer geluk hebben met een beslissing van de arbiter? Ik zie ook wel in dat het frustrerend is om een belangrijk duel op zo’n manier te verliezen. Maar ik begrijp niet waarom wij ons schuldig zouden moeten voelen," besloot de Fransman.

De FIFA maakte overigens eerder vandaag al bekend dat de wedstrijd niet zal worden overgespeeld.