Berlusconi nog even in ziekenhuis

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi, die gisteren gewond raakte toen hij werd aangevallen door een man, moet nog één of twee dagen ter observatie in het ziekenhuis San Raffaele in Milaan blijven. Hij hoeft echter niet te worden geopereerd. Dat heeft de arts van Berlusconi, Alberto Zangrillo, gezegd.

"De premier is niet buiten bewustzijn geweest, stelde Zangrillo. ,,Hij heeft ook geen kalmeringsmiddel toegediend gekregen." Volgens de arts is Berlusconi rustig gebleven onder het incident, maar heeft het hem wel verdrietig gemaakt.

Berlusconi was gisteren na een politieke bijeenkomst aangevallen op het Domplein van Milaan. De verdachte is opgepakt, meldde de politie. De 42-jarige inwoner van Milaan zou al tien jaar in behandeling zijn wegens psychologische problemen.

Berlusconi (73) zakte in elkaar nadat hij was geraakt door een hard voorwerp, zeiden getuigen tegen het Italiaanse persbureau ANSA. Volgens media ging het om een souvenir, een miniatuur van de Milanese dom.

Volgens zijn woordvoerder hield Berlusconi aan de aanval een gekneusd neusbeen over. Ook sprongen er vullingen uit twee tanden en liep hij een wond aan een lip op.

  (foto: ANP)