'Goldman Sachs redt kittens toch'

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft toch de rekeningen van de dierenarts betaald van de kittens die afgelopen augustus geboren werden in het nieuwe hoofdkantoor van Goldman, dat nog in aanbouw is in New York. In de VS ontstond een schandaal nadat de bank had beloofd zich over de kleine poesjes te ontfermen, maar dat vervolgens naliet.

Door aandacht van de lokale New Yorkse krant The Villager zijn de kosten voor de inentingen, ontwormen en dergelijke dan toch betaald, en hebben de poesjes inmiddels een warm huis gevonden. Goldman, die de afgelopen kwartalen recordwinsten boekte, had waarschijnlijk door dat het PR-technisch niet handig was om de katjes niet te helpen.

Een week eerder verklaarde de nobele Goldman-CEO Lloyd Blankfein dat Goldman Sachs 'Gods werk doet' en dat Blankfein zichzelf een 'blue-collar guy' vond. Ondanks het feit dat Blankfein tegen de 70 miljoen dollar aan salaris en bonussen per jaar krijgt, ziet hij zichzelf dus nog steeds als een gewone arbeider van het volk.

Willem Middelkoop is iets minder te spreken over Goldman Sachs