"Xbox 360 gaat met de kerst over de PS3 heen knallen"

Met de prijsverlagingen achter de rug gaat het weer een spannende kerst worden, want welke console zou nu het meest verkopen? Fanboys van over de hele wereld zijn de messen al aan het slijpen, want hele universa liggen in de waagschaal. De eerste slag is inmiddels uitgedeeld dankzij een koopjeswebsite genaamd My Voucher Codes UK. Deze meldt dat uit cijfers van retailpartners zoals Dixons en Game blijkt dat de Xbox 360 deze kerst hard over de PS3 heen zal gaan knallen in de UK met een verhouding van 3:1.

Deze cijfers zijn volgens eigenaar Mark Pearson opvallend, omdat in augustus en september beide consoles elkaar niet ver uit de weg gingen. Sinds oktober is de Xbox 360 aan een opmars begonnen die ertoe leidde dat in november de console al drie keer beter verkoopt dan zijn directe concurrent. Volgens Pearson komt dit door het vertrouwen in de economie dat men momenteel heeft. Dit zou ertoe leiden dat de consument toch eerder de goedkope console aanschaft en dat is nu eenmaal de Xbox 360.

En hoe vaart de Wii onder al dit geweld? Tot nu toe niet eens heel slecht. Hoewel de verkoopcijfers met 17% gedaald zijn ten opzichte van 2008, houdt de console zeker nog een voorsprong op de PlayStation 3. Over het verschil met de Xbox 360 wordt helaas door Pearson niks gemeld.