Van Gaal: "Onbegrijpelijk dat we dit weggeven"

Bayern München leed gisteren een zure 2-1 nederlaag in en tegen Bordeaux in de groepsfase van de Champions League. Trainer Louis van Gaal had er na afloop dan ook flink de smoor in.

"Ik vind het echt onbegrijpelijk dat we deze wedstrijd hebben weggegeven", blikte Van Gaal terug op het duel volgens het ANP. De wedstrijd begon nochtans goed voor Bayern,dat zonder Arjen Robben, Franck Ribéry en Edson Braafheid aantrad.

Een eigen doelpunt van Michael Ciani in de zesde minuut betekende de 0-1 voorsprong. "Een geschenk", aldus Van Gaal. "Maar na dat doelpunt hebben we bijna elke bal naar de verkeerde kleur gespeeld."

"We hebben bovendien voor de rust wel zeven of acht overtredingen rond ons eigen strafschopgebied gemaakt. Dat was juist niet de bedoeling, omdat Bordeaux dit seizoen veel scoort uit spelhervattingen en dat gebeurde nu ook."

Door de rode kaarten voor Thomas Müller en Daniel van Buyten eindigde Bayern de wedstrijd met negen man. Van Gaal tegen de NOS: "Die man floot voor alles en nog wat. Daar moet je als prof goed mee omgaan. Dat hoort ook bij je vak. Dat hebben wij in deze wedstrijd niet goed gedaan."