Go Ahead Eagles wint eerste periode

De eerste periode in de Jupiler League is gewonnen door Go Ahead Eagles. De club uit Deventer won vandaag met 3-0 van Veendam en dat was meer dan genoeg voor het winnen van de periodetitel.

Sinds dit seizoen kent de Jupiler League nog maar vier periodekampioenen. De periodetitel gaat naar de ploeg die na een serie van negen duels de meeste punten heeft. Het elftal van trainer Andries Ulderink pakte 22 punten uit de eerste negen duels. Liefst zeven keer werd gewonnen. Go Ahead was te sterk voor Fortuna Sittard, De Graafschap, FC Omniworld, FC Oss, BV Veendam, FC Emmen en RBC Roosendaal. Tegen Excelsior werden de punten verdeeld, terwijl de derby tegen FC Zwolle werd verloren.

Go Ahead Eagles maakte zestien treffers in deze wedstrijden en incasseerde maar vier goals. Topscorer was spits Koen van der Biezen, die zes keer scoorde. Vleugelaanvaller Halil Colak kwam tot vijf goals. De overige vijf doelpunten werden gemaakt door Marco Parnela (2), Dennis Hollart, Maikel Kieftenbeld en Sander Post. De Eagles zijn nu als eerste club zeker van deelname aan de play-offs.

Submitter:  Bron: FOK!sport