Force India: "Spa was geen uitschieter"

Het Formule 1-team Force India heeft gezegd dat de tweede plaats op Spa-Francorchamps gisteren geen uitschieter is. De Indiase renstal wil op Monza over twee weken laten zien dat ze de snelheid die het in België had vast heeft weten te houden.

Giancarlo Fisichella pakte een fraaie poleposition op Spa en reed de eerste ronden van de race aan de leiding. Bij de herstart na de safety carsituatie verloor de Italiaan de leiding aan Kimi Räikkönen die handig gebruik maakte van KERS. Daarna bleef de Force India de hele race de achtervleugel van de Ferrari in het zicht houden.

In de afgelopen races presteerde de Indiase renstal zeer constant en met weinig downforce is de auto enorm snel. Daarom wordt verwacht dat de VJM02 in Monza weer snel zal zijn en punten zal pakken. "Waarom niet," zei teambaas Vijay Mallya. "We weten dat de auto snel is, verschrikkelijk snel zelfs. De sectortijden laten het ons zien en Monza zal onze auto liggen."

Operationele directeur Simon Roberts omschrijft het als volgt: "Onze auto is snel op de rechte stukken. Ik zou willen zeggen dat we dat nagestreefd hebben, maar dat is niet zo. Wat we geprobeerd hebben is om werkende upgrades op de auto te zetten om meer downforce te krijgen. De upgrade in Valencia leverde weinig weerstand op en dat was goed voor Spa en Monza. We hebben volgende week een aerodynamica test, dus we komen met meer data naar Monza."