Voetbalbond FA: "Robson een van de grootsten"

Met verslagenheid heeft de Engelse voetbalwereld gereageerd op het overlijden van Sir Bobby Robson. De voormalig trainer van onder meer PSV leed al geruime tijd aan kanker en overleed vrijdag op 76-jarige leeftijd.

"Hij zal in onze herinnering voortleven als een van de grootste managers die het Engelse voetbal heeft gekend", zo meldde de Engelse voetbalbond FA in een verklaring. Vanwege het overlijden van Robson zijn de vlaggen bij Stadion Wembley halfstok gegaan.

"De hele voetbalwereld hield van Bobby Robson. Als speler, als manager en als ambassadeur van de sport. Dit is een trieste dag voor de FA", aldus FA-baas Ian Watmore. "Ik wil Robson bedanken voor alles wat hij voor het Engelse voetbal heeft betekend."

"Een enorm verlies voor iedereen", reageerde Stuart Pearce, trainer van Engeland onder 21, op het overlijden van Robson, die ooit trainer van de ex-verdediger was. "Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie."

"Voor iedereen in de voetbalwereld is het een zeer droevige dag", luidden de woorden van Glenn Hoddle, die zowel speler als bondscoach van Engeland was. "Hij bracht ons het dichtst bij de wereldtitel in de afgelopen veertig jaar. Zo goed was hij. Wie weet wat we met een beetje meer geluk en rust in de strafschoppenserie van de halve finale van het WK 1990 nog hadden bereikt."

Gary Lineker maakte Robson als bondscoach mee tijdens twee WK's. "Daar bewaar ik goede herinneringen aan", aldus Lineker, tegenwoordig onder meer presentator van Match of the Day. "Bobby zal erg gemist worden. Hij had oneindig veel enthousiasme en passie voor de voetbalsport."