Ford blijft in WRC-kampioenschap

Ford heeft bevestigd dat ook volgend seizoen in het World Rally Championship uit zal gaan komen. Het Amerikaanse merk maakte deze beslissing vandaag bekend in Jyväskylä waar komend weekend de rally van Finland gehouden zal gaan worden.

Teambaas van M-Sport dat de Ford-auto's in het WRC runt Malcolm Wilson is blij met deze beslissing: "Ik ben verheugd dat we onze samenwerking met Ford voort kunnen zetten. Deze aankondiging bevestigt het vertrouwen in M-Sport en toont het belang van de WRC voor Ford."

"We hebben een jonge en dynamische line-up van de rijders welke meer ervaring op doet en volwassener wordt. De Focus RS WRC heeft haar snelheid, kracht en betrouwbaarheid gedurende de jaren al getoond. We werken in Dovenby Hall samen met Ford aan de Fiesta S2000 om deze in 2011 klaar te hebben voor het gevecht met onze rivalen."

"We doen niet voor ons plezier mee, maar we gaan voor de titels en daar doen we alles aan. In 2010 en 2011 verwachten we dat Ford alom aanwezig blijft in de WRC met zowel het fabrieksteam als via onze klanten."

Verwacht wordt dat Citroën binnenkort een soortgelijke mededeling komt.