Coureurs betreuren verlies Silverstone

De Formule 1 rijdt komend weekend voor het laatst op het Britse circuit Silverstone. Vanaf 2010 wordt de Grand Prix van Engeland op Donington Park verreden. De coureurs zijn rouwig om het verlies van het roemruchte circuit.

"Het is een geweldig circuit, de ideale plaats om te racen. Maar ook het publiek is fantastisch. Als ik in de auto zit, kan ik de fans langs de baan zien zwaaien en juichen, alsof ze elk ronde met me meerijden. Heel bijzonder," aldus Lewis Hamilton, die een thuiswedstrijd rijdt.

De Italiaan Jarno Trulli heeft een minder goed gevoel bij het circuit, maar erkent wel de historische waarde: "Het is een bijzondere plek vanwege de historie en de fanatieke fans. Ik vind het een groot verlies voor de Formule 1, ook al ben ik eigenlijk geen fan van Silverstone. Het circuit is me nooit gunstig gezind geweest, hoewel ik vorig jaar in de regen nog een van de snelsten was. Als dit echt de laatste race is op Silverstone hoop ik het met een mooie herinnering achter te laten. Onze bolides zijn goed op snelle circuits."

Coureur Nick Heidfeld wuift kritiek dat het circuit verouderd is weg. "Het is echt zonde dat we een circuit met zulke mooie bochten kwijtraken. Ik heb het circuit nooit verouderd gevonden. Traditioneel ja, maar niet antiek. En inderdaad, de toeschouwers zorgen helemaal voor een aparte sfeer," aldus de Duitser die vorig jaar tweede werd.

Silverstone zal 100 miljoen investeren in de renovatie van het circuit om weer aan de regels van de FIA te voldoen. Wel zal volgend jaar een MotoGP op het circuit worden verreden.